Pacijenti o nama – Aida

Pacijenti o nama - Aida - Dental Office
Parodontologija

Koristim priliku da podijelim svoje iskustvo sa liječenjem parodontoze. Prvi simptomi su se počeli javljati povremno u vidu krvarenja desni prilikom korištenja zubnog konca a zatim i prilikom pranja zuba.

Kako je vrijeme prolazilo krvarenje je postajalo sve učestalije i počelo se pojavljivati i prilikom žvakanja hrane. Desni su postale crvene i otečene.

Na preporuku specijaliste paradontologa dr. Mersihe Avdić-Saračević pristupila sam mikrohirurškom tretmanu gdje se zapravo radi o čišćenju parodontalnih džepova i uklanjanju oboljelog dijela zubnog mesa. Postupak traje cca 30 minuta. Ono što je za mene kao pacijenta najvažnije jeste da je tretman u potpunosti bezbolan i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Bolovi nakon tretmana su zanemarivi i prestaju u roku od nekoliko sati.

Oporavak od tretmana podrazumijeva uzimanje tečne i mekane hrane nekoliko dana nakon tretmana. Rezultat su desni koje ne krvare, nisu otečene i što je još važnije, a o čemu se malo razmišlja, iz usne šupljine su odstranjene bakterije koje mogu prouzrokovati mnoge druge zdravstvene probleme. Krvarenje desni i povlačenje zubnog mesa nije nešto sa čim se treba pomiriti, to je bolest koja se uspješno liječi i drži pod kontrolom uz pomoć specijaliste paradontologa.

Aida, Sarajevo

Komentariši