Pacijenti o nama – Aida

Pacijenti o nama - Aida - Dental Office
Parodontologija

Koristim priliku da podijelim svoje iskustvo sa liječenjem parodontoze. Prvi simptomi su se počeli javljati povremno u vidu krvarenja desni prilikom korištenja zubnog konca a zatim i prilikom pranja zuba.

Kako je vrijeme prolazilo krvarenje je postajalo sve učestalije i počelo se pojavljivati i prilikom žvakanja hrane. Desni su postale crvene i otečene.

Na preporuku specijaliste paradontologa dr. Mersihe Avdić-Saračević pristupila sam mikrohirurškom tretmanu gdje se zapravo radi o čišćenju parodontalnih džepova i uklanjanju oboljelog dijela zubnog mesa. Postupak traje cca 30 minuta. Ono što je za mene kao pacijenta najvažnije jeste da je tretman u potpunosti bezbolan i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Bolovi nakon tretmana su zanemarivi i prestaju u roku od nekoliko sati.

Oporavak od tretmana podrazumijeva uzimanje tečne i mekane hrane nekoliko dana nakon tretmana. Rezultat su desni koje ne krvare, nisu otečene i što je još važnije, a o čemu se malo razmišlja, iz usne šupljine su odstranjene bakterije koje mogu prouzrokovati mnoge druge zdravstvene probleme. Krvarenje desni i povlačenje zubnog mesa nije nešto sa čim se treba pomiriti, to je bolest koja se uspješno liječi i drži pod kontrolom uz pomoć specijaliste paradontologa.

Aida, Sarajevo

12 Oct, 2018

Pacijenti o nama – Tarik

Moj problem sa parodontozom je počeo, koliko se ja sjećam, prije 2 godine, kada sam počeo primječivati prilikom pranja zuba, da mi desni krvare i da se nakuplja kamenac, posebno na donjim jedinicama.

Read More
22 Apr, 2021

Gingivitis

Gingivitis je najblaži oblik parodontalnih oboljenja. Zubno meso je crveno, otečeno, krvari na najmanji podražaj, bolno je pri četkanju. Kod nekih oboljenja gingive mogu se vidjeti manje ili veće ulceracije (ranice), a kod nekih pacijenata gingiva može u toj mjeri biti uvećana da prekriva skoro cijele zube. 

Read More

Leave a Reply